Bestuurder slingerend over de A4 bij verkeerscontrole gepakt met wapen en cash

De politie heeft bij een controle van een slingerende Fransman op de A4 een wapen en cash geld aangetroffen en in beslag genomen.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto rond 00.50 uur slingerend over de A4, ter hoogte van Bergen op Zoom, rijden en besloten het voertuig te controleren. De auto werd stilgezet en de bestuurder, een 28-jarige Fransman, gaf toestemming om de auto te doorzoeken. In de auto vonden de agenten een busje pepperspray en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. De Fransman is aangehouden op verdenking van het bezit van een verboden wapen en witwassen van geld. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

Van de bestuurder werd door de politie een speekseltest afgenomen. Die bleek positief uit te slaan op het gebruik van cocaine, amfetamine en THC. Een GGD-arts werd naar het politiebureau geroepen om daar een bloedmonster van de aangehouden verdachte af te nemen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Daarnaast kreeg de Fransman een boete voor het overtreden van de avondklok.