VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
© Politie

Betonnen vloer loods Antwerpen vervangen kort na verdwijning Naima ‘Tante’ Jillal

De betonnen vloer van de loods waar de verdwenen Amsterdamse Naima ‘Tante’ Jillal mogelijk is vermoord, blijkt kort na haar verdwijning te zijn vervangen.

Dat meldt De Telegraaf. Agenten hebben in maart van dit jaar een groot onderzoek verricht in de loods aan de Haifastraat in Antwerpen. De grond is uitgegraven maar er werden geen resten van de verdwenen Jillal aangetroffen. Wel trof de politie kledingstukken en een handtas aan. Er werd geen dna aangetroffen van de vermoedelijk vermoorde vrouw.

De loods speelt een rol in meerdere grote zaken rond drugssmokkel. Zo werden in de loods in maart 2020 een groep Nederlanders betrapt die bezig waren met het uithalen van een grote partij cocaïne. De dertien verdachten hebben inmiddels gevangenisstraffen opgelegd gekregen van tot 8 jaar voor betrokkenheid bij de 4200 kilo cocaïne in een lading bevroren inktvis.

De 52-jarige Naima ‘Tante’ Jillal wordt al sinds 20 oktober 2019 vermist nadat ze voor het laatst was gezien in Amsterdam. Sindsdien is Jillal spoorloos verdwenen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning en vermoedt dat het slachtoffer niet meer in leven is. Er zou een link zijn met grootschalige smokkel van cocaïne en verdwenen of in beslag genomen partijen drugs.

Verder onderzoek van de recherche heeft geleid naar een loods aan de Haifastraat in havengebied in Antwerpen. Daar heeft de politie de afgelopen tijd uitgebreid gezocht. Onder de grond van de loods zijn kledingstukken en een handtas aangetroffen. Deze goederen zijn uitvoerig en nauwgezet onderzocht op forensische sporen en de politie heeft geen link met Jillal gevonden.

In samenwerking met de Belgische politie is een aantal dagen lang gezocht in de loods naar zaken die te maken hebben met haar vermissing. Minutieus is de grond van de loods bekeken met Nederlandse en Belgisch speurhonden en werd een grondradar ingezet. De grond in de loods is deels afgegraven, gezeefd en zorgvuldig onderzocht. Daarvan zijn beelden vrijgegeven.