VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
© Politie

Geen DNA-sporen aangetroffen van vermiste Naima ‘Tante’ Jillal in loods haven Antwerpen

Er zijn geen DNA-sporen aangetroffen van de vermiste Naima ‘Tante’ Jillal bij graafwerkzaamheden in een loods in het Antwerpse havengebied.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van verschillende media. De politie trof in de loods in maart kleding aan en heeft verder onderzoek ingesteld. Op de kleding zijn geen DNA-sporen gevonden die leiden naar de vermiste Naima Jillal.

De vrouw wordt al sinds 20 oktober 2019 vermist nadat ze voor het laatst was gezien in Amsterdam. Sindsdien is Jillal spoorloos verdwenen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning en vermoedt dat het slachtoffer niet meer in leven is. Er zou een link zijn met grootschalige smokkel van cocaïne en verdwenen of in beslag genomen partijen drugs.

Verder onderzoek van de recherche heeft geleid naar een loods aan de Haifastraat in havengebied in Antwerpen. Daar heeft de politie de afgelopen tijd uitgebreid gezocht. Onder de grond van de loods zijn kledingstukken en een handtas aangetroffen. Deze goederen zijn uitvoerig en nauwgezet onderzocht op forensische sporen en de politie heeft geen link met Jillal gevonden.

In samenwerking met de Belgische politie is een aantal dagen lang gezocht in de loods naar zaken die te maken hebben met haar vermissing. Minutieus is de grond van de loods bekeken met Nederlandse en Belgisch speurhonden en werd een grondradar ingezet. De grond in de loods is deels afgegraven, gezeefd en zorgvuldig onderzocht. Daarvan zijn beelden vrijgegeven.