Beveiliger zwaargewond na aanspreken feestende gasten camping op geluidsoverlast

Een beveiliger heeft ernstige verwondingen opgelopen nadat hij een vuistslag in het gezicht kreeg van een campinggast op een camping in Ulicoten. Het slachtoffer had de groep aangesproken vanwege geluidsoverlast die veroorzaakt werd door hun feestje.

De incidenten vonden plaats op vrijdagavond rond middernacht op de camping aan de Maaijkant in Ulicoten. Een groep campinggasten hield een feestje, wat gepaard ging met aanzienlijke geluidsoverlast. De beveiliger besloot de groep aan te spreken op hun gedrag en vroeg hen om de geluidsoverlast te verminderen. Toen het groepje geen intentie toonde om hieraan tegemoet te komen, nam de beveiliger het initiatief om de stroomvoorziening van het feest uit te schakelen via de stroomkast.

De situatie escaleerde echter toen een van de feestvierders, vermoedelijk geïrriteerd door de onderbroken festiviteiten, woedend op de beveiliger afliep en hem met kracht een vuistslag in het gezicht gaf. De beveiliger, een 35-jarige man, verloor onmiddellijk het bewustzijn en viel neer, met bloed dat uit zijn neus en mond stroomde. Getuigen van het incident schakelden onmiddellijk de politie in.

De politie arriveerde snel ter plaatse en arresteerde de verdachte, een 31-jarige persoon. Het slachtoffer werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen te worden behandeld.

Het voorval benadrukt de uitdagingen waarmee beveiligers soms worden geconfronteerd bij het handhaven van de orde en veiligheid, en de mogelijke risico’s die gepaard gaan met dergelijke interventies. Het politieonderzoek naar het incident zal naar verwachting meer inzicht bieden in de omstandigheden rondom de aanval en de daaruit voortvloeiende juridische gevolgen voor de verdachte.