Dode en gewonde bij aanrijding, politie start onderzoek

In de vroege ochtenduren van vandaag heeft er een tragische aanrijding plaatsgevonden in Breda, waarbij één persoon om het leven is gekomen en een andere persoon zwaargewond raakte.

De vermoedelijke oorzaak van de aanrijding wordt toegeschreven aan het rijden door rood licht. De gewonde bestuurder, die tevens verdacht wordt van rijden onder invloed, is aangehouden.

Rond half drie in de ochtend bevond zich een 18-jarige inwoonster van Bavel in haar auto op de Mastbosstraat in Breda. Ze stond te wachten voor een verkeerslicht op de kruising met de Graaf Engelbertlaan. Bij het verkrijgen van groen licht trok ze op om de kruising over te steken. Echter, uit haar ooghoek merkte ze op dat er een auto met hoge snelheid van links naderde.

Deze auto negeerde naar verluidt het rode verkeerslicht en botste met aanzienlijke snelheid tegen de auto van de 18-jarige bestuurster. De impact van de aanrijding resulteerde in het uit de auto slingeren van de bijrijder van de roodrijdende auto. Helaas kwam deze persoon later te overlijden als gevolg van de verwondingen.

De bestuurder van de roodrijdende auto, een 33-jarige man, raakte eveneens ernstig gewond door het ongeval. Onderzoek heeft aangetoond dat deze bestuurder onder invloed van een te grote hoeveelheid alcohol verkeerde tijdens het rijden. Als gevolg hiervan is hij aangehouden. De bestuurster van de andere auto ontsnapte gelukkig aan lichamelijk letsel en kwam met de schrik vrij.

Het tragische incident benadrukt de ernstige gevolgen van rijden onder invloed en het negeren van verkeersregels. Het onderzoek naar de aanrijding zal voortgezet worden om de exacte omstandigheden van het ongeval te verduidelijken en om de verantwoordelijkheid vast te stellen.