Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Opnieuw medewerker gevangenis Ter Peel ontslagen vanwege relatie met gedetineerde

Een medewerker van de gevangenis in Ter Peel is ontslagen vanwege een relatie met een gedetineerde.

De vrouwengevangenis Ter Peel, gelegen in Evertsoord in het noorden van de provincie Limburg, heeft opnieuw te maken met het vertrek van een medewerker vanwege een relatie met een gedetineerde. Volgens berichtgeving van dagblad De Limburger heeft een vrouwelijke medewerker deze week haar baan verloren nadat haar relatie met een gevangene aan het licht kwam.

Dit is het derde incident van dit jaar waarbij een medewerker van de gevangenis wordt gedwongen te vertrekken vanwege een intieme relatie met een gedetineerde. In juni werd een mannelijke cipier ontslagen nadat aan het licht kwam dat hij seks had met een gevangene binnen de vrouwengevangenis Ter Peel. In februari van dit jaar werd ook al een mannelijke medewerker ontslagen vanwege een vergelijkbare situatie.

De vrouwengevangenis Ter Peel lijkt geconfronteerd te worden met een serie incidenten waarbij medewerkers betrokken zijn bij relaties met gedetineerden. Dergelijke relaties kunnen de veiligheid, integriteit en professionaliteit binnen een penitentiaire inrichting in gevaar brengen. Het management van de gevangenis lijkt vastbesloten om dergelijke situaties aan te pakken en het vertrouwen in de inrichting te waarborgen.