© Politie

‘Beveiliging prinses Amalia opgeschroefd vanwege dreiging kopstukken Mocro Maffia’

Politie en justitie zouden zich zorgen maken over mogelijke dreiging vanuit de Mocro Maffia in de richting van Mark Rutte en prinses Amalia.

Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zijn de beveiligingsmaatregelen aanzienlijk opgeschroefd vanwege een mogelijke poging tot ontvoering of een aanslag. Of er daadwerkelijk concreet plannen zijn of aanwijzingen hiervoor wordt niet geheel duidelijk uit berichtgeving van de krant. Ook is niet bekend wie nou precies de kopstukken zouden zijn die het hebben gemunt op de minister-president en prinses Amalia en waar dat precies uit zou blijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderschepte communicatie. Dat lijkt niet het geval te zijn.

Daarnaast zou justitie ook bezorgd zijn inzake de contacten tussen Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, en Ridouan Taghi. De mannen zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. B. is uiteindelijk vanwege de innige contacten overgeplaatst. Sindsdien zouden de twee brieven naar elkaar sturen.