© Crime-Nieuws.nl

Bewoners in slaap verrast en vastgebonden bij brute woningoverval, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een brute woningoverval in Helmond waarbij de slachtoffers in hun slaap werden verrast en zijn vastgebonden.

In de vroege ochtend van donderdag 13 april werd een woning aan de Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond overvallen door drie gemaskerde en donker geklede overvallers. De bewoners werden in hun slaap verrast en gekneveld terwijl de daders het hele huis doorzochten. Uiteindelijk zijn ze er met een telefoon en geld vandoor gegaan. Gelukkig raakten de bewoners niet gewond en wisten ze de politie te alarmeren.

De politie is direct gestart met een onderzoek naar deze overval en doet momenteel buurtonderzoek en speurt naar camerabeelden die kunnen helpen bij de zoektocht naar de daders. Forensisch rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan in de woning. Op dit moment ontbreekt nog elk spoor van de overvallers en is het onbekend hoe of waarheen ze zijn gevlucht.

De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Ook vraagt de politie aan mensen die in de buurt van de Pastoor van Leeuwenstraat wonen of zij mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord, om contact op te nemen met de politie. De bewoners hebben aangifte gedaan van de overval en zijn erg geschrokken van het voorval.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en zal er alles aan doen om de daders op te sporen en te berechten. Het is belangrijk dat mensen die meer informatie hebben zich melden, zodat de politie zo snel mogelijk de daders kan oppakken en verdere criminaliteit kan voorkomen.