© Crime-Nieuws.nl

Brand en explosief bij coffeeshop Rotterdam, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een brand en explosief bij een coffeeshop in Rotterdam.

In de vroege ochtend van donderdag is er kort brand geweest bij een coffeeshop aan de Witte de Withstraat. Dankzij alerte getuigen kon erger worden voorkomen en werd het brandje snel geblust. Na het blussen werd echter ontdekt dat er vuurwerk lag dat niet was ontploft, wat de situatie nog gevaarlijker maakte.

De politie is nu op zoek naar beelden en getuigen om meer te weten te komen over wat er precies is gebeurd. Agenten troffen na de brand een jerrycan en zwaar vuurwerk aan dat niet was ontploft. Explosievenexperts kwamen ter plaatse om het vuurwerk veilig te verwijderen.

Het incident vond plaats omstreeks 03:00 uur en de coffeeshop was op dat moment gesloten. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de brand en de aanwezigheid van het vuurwerk. Er zijn nog geen verdachten aangehouden in verband met dit incident.

De brand heeft vooralsnog geen grote schade veroorzaakt aan het pand, maar het had zeker erger kunnen aflopen als de alerte getuigen niet hadden ingegrepen. De politie roept dan ook iedereen op die iets gezien of gehoord heeft rondom het tijdstip van het incident zich te melden, zodat er meer duidelijkheid kan worden verkregen over wat er precies is gebeurd.