Blokken cocaïne, cash en negen verdachten gepakt na anonieme tips over drugshandel in Den Haag

In Den Haag heeft de politie negen verdachten aangehouden en kilo’s blokken cocaïne gepakt bij een onderzoek naar drugshandel.

Naar aanleiding van meerdere anonieme meldingen over twee mannen die zich bezig zouden houden met drugshandel, stelde de politie verder onderzoek in. Dit leidde naar meerdere aanhoudingen op vrijdagavond op verschillende locaties in de stad en in Rijswijk. Er werden in totaal negen verdachten aangehouden. Het gaat om Hagenaars in de leeftijd van 23 tot 42 jaar oud.

Bij de aanhouding van één van de verdachten werd op het Veluweplein een waarschuwingsschot gelost. Op verschillende locaties in Den Haag en Rijswijk werden doorzoekingen gedaan in woningen en in een loods aan de Zilverstraat. Eén van de hoofdverdachten bleek ruim een kilo vermoedelijke cocaïne bij zich te hebben op het moment dat hij werd aangehouden, in één van de woningen werd ruime een halve ton aan cashgeld gevonden.

In de loods aan de Zilverstraat vonden agenten bijna 6 kilo vermoedelijke cocaïne en verschillende attributen die gebruikt worden voor het produceren, verwerken en bewerken van synthetische drugs. Daarop werden de vijf aanwezigen aangehouden en besloot de gemeente tot een bestuurlijke spoedsluiting van het pand. Alle verdachten zijn voor verhoor ingesloten. Het onderzoek naar drugshandel is in volle gang.