© crime-nieuws.nl

BOA’s tijdens controle op straat aangevallen met pepperspray

Onderzoek naar aanval met pepperspray op BOA’s tijdens controle in Leiden gestart door politie.

Op woensdag 17 mei, rond 20:30 uur, zijn vijf gemeentelijke opsporingsambtenaren (BOA’s) aangevallen met pepperspray door een 41-jarige man. Het incident vond plaats toen het BOA-team bezig was met een controle in de Marnixstraat. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau.

Tijdens de controle liep de verdachte de BOA’s tegemoet en begon hen te beledigen. De BOA’s probeerden de man aan te houden, maar hij sloeg op de vlucht. Toen de opsporingsambtenaren de verdachte verderop in de straat wilden arresteren, spoot hij pepperspray in het gezicht van de BOA’s. De verdachte, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is vervolgens gearresteerd op verdenking van mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Op vrijdag 19 mei heeft de verdachte voor de rechter-commissaris gestaan.

Het incident benadrukt de uitdagingen waarmee BOA’s geconfronteerd worden tijdens het uitoefenen van hun werk. De gemeentelijke opsporingsambtenaren voeren belangrijke taken uit op het gebied van handhaving en controle, en het is essentieel dat zij hun werk veilig kunnen doen. De aanval met pepperspray op dit BOA-team is een ernstig incident en de verdachte zal verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden.

De politie en de betrokken instanties zullen de zaak verder onderzoeken en passende maatregelen nemen. Het is van groot belang om respect en begrip te tonen voor de inzet en veiligheid van BOA’s, die een cruciale rol spelen bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid in onze samenleving.