Politie in actie tegen vechtende groepen jongeren tijdens feestweek

De politie heeft ingegrepen bij een confrontatie tussen vechtende groepen jongeren tijdens de feestweek.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus heeft de politie met een aanzienlijk aantal agenten moeten ingrijpen om groepen jongeren te scheiden die in een gevecht verwikkeld waren geraakt in het centrum van Rijnsburg.

Rond middernacht escaleerde een confrontatie tussen twee groepen jongeren, waarbij ze diverse voorwerpen, zoals dranghekken en verkeersborden, naar elkaar wierpen. Sommige jongeren hadden hun gezicht bedekt, wat bijdroeg aan de onrust. Twee agenten die al ter plaatse waren toen de jongeren zich op de Kerkstraat en de Hofstraat verzamelden, liepen lichte verwondingen op.

Om de vechtende groepen te ontbinden, werden verschillende politie-eenheden ingezet. De agenten gebruikten hun wapenstokken om de situatie onder controle te krijgen. Na enige tijd keerde de rust terug.

Een 20-jarige inwoner van Valkenburg werd later die nacht gearresteerd nadat hij weigerde gehoor te geven aan een bevel om zich te verwijderen. Hij was onder invloed van alcohol en had een beveiliger van het feestterrein bedreigd.

De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de vechtpartij en analyseert camerabeelden om mogelijke verdachten te identificeren. Getuigen of personen met camerabeelden van het incident worden dringend verzocht om deze informatie te delen met de politie om bij te dragen aan het onderzoek.