© Instagram (@simon_leviev_official

Bodyguard uit documentaire The Tinder Swindler eist 5 miljoen euro van Netflix

De bodyguard van Tinder Swindler Simon Leviev eist maar liefst 5 miljoen euro van Netflix.

In de recente documentaire ‘Tinder Swindler’ op Netflix werd het verhaal rond Leviev en mogelijke oplichting van vrouwen verteld. Niet alleen de vermeende oplichter zelf was te zien maar ook zijn bodyguard Piotr. Als onderdeel van Leviev’s oplichting beweerde hij dat het leven van zijn bodyguard in gevaar was. Om zijn verhaal kracht bij te zetten en slachtoffers over te halen om geld over te maken, kregen de vrouwen foto’s van een gewonde Piotr in een ambulance opgestuurd.

De bodyguard is niet blij met zijn verschijning in de documentaire. Zijn advocaat heeft Netflix een brief gestuurd waarin hij excuses eist namens zijn cliënt en 5 miljoen euro. Dat is 3 miljoen voor compensatie van alle schade die tot nu toe zou zijn aangericht door de docu en 2 miljoen omdat Piotr claimt zijn werk als beveiliger nu niet meer kan uitoefenen.

‘De productie van Netflix heeft mijn klant niet om toestemming gevraagd om zijn afbeelding te publiceren, noch om zijn commentaar op de zaak. Als gevolg van de onverwachte filmpublicatie en de onmiddellijke populariteit ervan, verloor mijn cliënt binnen één dag zijn anonimiteit, het vermogen om als bodyguard te werken, waarschijnlijk voor altijd, evenals zijn reputatie.’ Netflix heeft nog niet gereageerd op de juridische stappen die bodyguard Piotr dreigt te nemen.