Foto ter illustratie. © Pexels

Schietpartij in centrum Rotterdam, gewonde meldt zich in ziekenhuis

In Rotterdam is een man gewond geraakt bij een schietpartij.

Op zondagavond vond er iets voor 21.00 uur een schietpartij plaats op de Jonker Fransstraat in het centrum van Rotterdam. De politie is een onderzoek gestart naar het incident, nadat een gewonde man zich kort daarna bij een ziekenhuis meldde. Of de gewonde man betrokken was bij de schietpartij wordt momenteel door de politie onderzocht.

Het schietincident zorgde voor onrust in de omgeving van de Jonker Fransstraat. Direct na de melding rukten hulpdiensten massaal uit naar de locatie. De politie zette de omgeving af en startte een uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de schietpartij.

Kort na het incident arriveerde een gewonde man op eigen initiatief bij een ziekenhuis. De politie heeft bevestigd dat de man in verband wordt gebracht met de schietpartij, maar het is nog onduidelijk wat zijn exacte rol is geweest. Hij wordt momenteel behandeld voor zijn verwondingen en zal worden ondervraagd zodra zijn medische toestand dat toelaat.

Getuigen hebben verklaard dat er meerdere schoten zijn gehoord op de Jonker Fransstraat. De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien of informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek op om zich te melden. De exacte aanleiding voor de schietpartij is vooralsnog onbekend, maar de politie houdt alle mogelijke scenario’s open.