© Crime-Nieuws.nl

Brand bij onderburen leidt naar drugspand met vuurwapens en versnijdingskamer

De Rotterdamse politie is per toeval door een brand gestuit op een drugspand om harddrugs te versnijden.

In Rotterdam brak rond het middaguur een brand uit in een woning aan de Jonker Fransstraat. Gelukkig was de bewoner op dat moment niet thuis en raakte niemand gewond. De brandweer heeft de brand snel onder controle gekregen, maar bij het betreden van de bovenliggende woning om eventuele aanwezigen in veiligheid te brengen, stuitte de brandweer op een verrassende ontdekking: een versnijdingskamer.

Onmiddellijk werd de politie ingeschakeld. Het bleek dat de woning fungeerde als een drugspand voor het versnijden van drugs. Alle aanwezige drugs werden in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking trof de politie ook meerdere vuurwapens aan, die eveneens in beslag werden genomen voor verder onderzoek. Opvallend genoeg werd de bewoner van de woning gemakkelijk gearresteerd, aangezien hij rustig buiten stond te kijken naar de brand bij zijn onderburen, te midden van andere omstanders.

De verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, is direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij zal worden verhoord. De politie is momenteel bezig met een uitgebreid onderzoek in de woning en zal de zaak verder onderzoeken.

De ontdekking van dit drugsversnijdingspand en de vondst van wapens benadrukken de aanhoudende inspanningen van de politie en brandweer om de veiligheid en openbare orde te handhaven. Het onderstreept ook het belang van waakzaamheid en samenwerking binnen de gemeenschap om verdachte activiteiten te melden. De autoriteiten zetten zich in om de drugshandel en het illegale wapenbezit aan te pakken en de veiligheid van de burgers te waarborgen.

De politie roept getuigen op zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het lopende onderzoek. Personen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Het onderzoek naar dit incident zal doorgaan, en de autoriteiten zullen er alles aan doen om de verantwoordelijken voor dit illegale drugsversnijdingspand en de aangetroffen wapens ter verantwoording te roepen.