© Crime-Nieuws.nl

Ernstig steekincident met zwaargewonde bij zakelijk conflict in winkel, traumahelikopter opgeroepen

De politie onderzoekt een ernstig steekincident met een zwaargewonde bij een zakelijk conflict in een winkel.

Op 17 mei escaleerde een zakelijk conflict in een winkel aan de Nijverheidsweg-Noord, resulterend in een ernstig steekincident. Een 60-jarige klant uit Amersfoort raakte hierbij ernstig gewond aan het hoofd, terwijl een 29-jarige medewerker van de winkel werd gestoken in zijn been. Een andere betrokken medewerker, 39 jaar oud, was eveneens aanwezig bij het conflict.

De politie werd rond 15.25 uur gealarmeerd over het steekincident in het pand aan de Nijverheidsweg-Noord. Bij aankomst troffen de agenten de twee gewonde mannen aan. Een traumahelikopter landde ter plaatse, waar het traumateam en ambulances de zorg voor de slachtoffers op zich namen. De 60-jarige man werd overgebracht naar het ziekenhuis, terwijl de 29-jarige man na behandeling van zijn steekwond het ziekenhuis kon verlaten.

De politie is direct een onderzoek gestart naar het incident. Het is duidelijk dat er sprake was van een zakelijk conflict tussen de 60-jarige klant en de 39-jarige winkelmedewerker. Laatstgenoemde verklaarde dat de klant een mes trok, waarna de 29-jarige medewerker te hulp schoot. Hij verklaarde vervolgens te zijn gestoken in zijn been. Als reactie hierop sloeg de 39-jarige medewerker de 60-jarige klant met een voorwerp uit de winkel tegen het hoofd, waardoor deze ernstig hoofdletsel opliep en momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis verblijft.

De politie heeft ter plaatse diverse getuigen gehoord en ook de medewerkers van het bedrijf zijn ondervraagd. Het onderzoek wordt momenteel voortgezet door de recherche.

Het is een schokkend incident dat plaatsvond tijdens een zakelijk conflict in Amersfoort. De politie zal er alles aan doen om de exacte toedracht van het steekincident te achterhalen en de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.