Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Tot 14 jaar cel voor grootschalige drugshandel vanuit kinderdagverblijf en poging tot liquidatie

In de VS is tot 14 jaar opgelegd voor drugshandel vanuit een kinderdagverblijf en poging tot liquidatie.

Een man uit Long Island, Lex Lloyd genaamd, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar nadat hij betrapt werd op het dealen van drugs vanuit een illegale kinderopvang en het bijna vermoorden van een romantische rivaal. De veroordeling werd uitgesproken door officier van justitie Anne Donnelly van Nassau County, nadat Lloyd in februari schuldig had gepleit aan meerdere aanklachten, waaronder het illegaal bezit van drugs en poging tot moord.

Het onderzoek bracht aan het licht dat Lloyd, samen met medeverdachte Anthony Austin, een drugsoperatie runde vanuit niet-geautoriseerde kinderdagverblijven in Hempstead, Long Island en Rosedale, Queens. Bij het doorzoeken van Lloyd’s huis, dat ook fungeerde als illegale kinderopvang, troffen onderzoekers 520 gram cocaïne, 50 oxycodon-pillen, twee narcotica-persen en verschillende kogels aan. Het meest verontrustende was dat Lloyd zelfs cocaïne met aceton bereidde in een speelruimte van het kinderdagverblijf.

Officier van justitie Donnelly veroordeelde het gedrag van Lloyd, waarbij hij verklaarde dat hij “schaamteloos verdovende middelen bereidde in de buurt van kinderspeelgoed en meubilair in een volledig functionerend kinderdagverblijf”. Ze benadrukte dat ontelbare kinderen in gevaar zijn gebracht door zijn gedrag.

Naast zijn betrokkenheid bij de drugshandel werd Lloyd ook schuldig bevonden aan een poging tot moord. Hij schoot de ex-vriend van zijn vriendin in de rug, terwijl het 3-jarige zoontje van het slachtoffer in de buurt in de auto zat. Dit incident vond plaats ongeveer twee maanden nadat Lloyd dezelfde man had bedreigd met een pistool terwijl hij de hand van het kind vasthield.

Lloyd heeft in totaal schuldig gepleit aan 13 aanklachten, waaronder illegaal drugsbezit, poging tot moord, zware mishandeling, illegaal wapengebruik, samenzwering en het in gevaar brengen van het welzijn van een kind.

De zaak maakte deel uit van “Operation Honeycomb”, een 18 maanden durend onderzoek van het kantoor van de officier van justitie en het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives. In totaal werden 40 mensen aangeklaagd in verband met de drugshandelring, waarbij 38 vuurwapens, grote hoeveelheden drugs en aanzienlijke hoeveelheden contant geld werden in beslag genomen.

Lloyds medeverdachte, Anthony Austin, werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, terwijl een andere samenzweerder, Stephon Whethers, een gevangenisstraf van 15 jaar uitzit na schuldig te hebben gepleit aan het opereren als een belangrijke handelaar.