VIDEO: Grootste cocaïnelab van Europa met productiecapaciteit van 200 kilo per dag opgerold

Beelden van invallen in het grootste cocaïnelab van Europa. Bij de actie is onder meer 1300 kilo drugs in beslag genomen.

In een grootschalige operatie heeft de Spaanse politie het grootste verwerkingslaboratorium voor basispasta in Europa ontmanteld. Het lab, gevestigd in de stad Pontevedra, had een productiecapaciteit van maar liefst 200 kilo cocaïne per dag. De politie heeft 18 arrestaties verricht in verschillende delen van het land, waaronder Galicia, País Vasco, Madrid en Las Palmas De Gran Canaria. Daarnaast werd er 1.300 kilo drugs in beslag genomen.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de invallen en doorzoekingen. Op de beelden is te zien hoe de politieagenten het verwerkingslaboratorium binnenstormen en de verdachten in de boeien slaan. Ook zijn er beelden te zien van de grote hoeveelheid drugs die in beslag is genomen.

Volgens de Spaanse autoriteiten is deze operatie een grote slag tegen de internationale drugshandel. Het ontmantelen van dit lab zal naar verwachting leiden tot een flinke vermindering van de drugshandel in Europa. Het is nog niet bekend hoe lang het lab al in bedrijf was en hoeveel winst er is gemaakt met de productie van cocaïne.