© Crime-Nieuws.nl

Brit gepakt voor poging smokkel 1,6 miljoen pond aan cocaïne per post vanuit Nederland

Een Britse man heeft schuld bekend inzake een poging tot het smokkelen van 20 kilo cocaïne via de post vanuit Nederland.

De 38-jarige Ibrahim A. kwam bij de recherche in beeld tijdens het onderscheppen van Encrochat pgp-berichten. Daaruit bleek dat hij op 17 april 2020 een lading cocaïne binnen zou krijgen. De partij zat verstopt in dozen met accessoires voor mobiele telefoons en werd vanuit Nederland verstuurd.

Toen de man zijn lading cocaïne op wilde halen stond de politie van Manchester hem op te wachten. Hij had door dat er wat mis was en sloeg rennend op de vlucht. A. wist nog snel twee mobiele telefoons te verwoesten voor hij uiteindelijk werd aangehouden. In de dozen met accessoires bleek in totaal 20 kilo cocaïne te liggen. De drugs met een straatwaarde van circa 1,6 miljoen pond zijn in beslag genomen.

De verdachte zat sindsdien in de gevangenis in afwachting van zijn proces. Hij blijkt nu een bekennende verklaring te hebben afgelegd voor de drugssmokkel vanuit Nederland. De rechtbank zal binnenkort een gevangenisstraf op gaan leggen.