Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Broer topcrimineel Cor van Hout: ‘Sonja Holleeder liegt over criminele erfenis’

De broer van de geliquideerde topcrimineel Cor van Hout heeft een interview gegeven aan EenVandaag. Daarin noemt hij Sonja Holleeder een leugenaar.

Ad van Hout, de broer van Cor, heeft een exclusief interview gegeven waarin het onder meer gaat over de afwikkeling van de criminele erfenis van zijn broer. Sonja Holleeder heeft onder ede verklaard dat ze die panden voor ruim 1 miljoen euro heeft verkocht.

Dit gaat er bij Ad van Hout niet in en hij gelooft ook niet dat de panden voor die prijs zijn verkocht. ‘Ik geloof daar niets van. Die Achterdam was al gauw 10 miljoen euro waard. Er zaten namelijk ook nieuwe panden in, die heeft Cor allemaal laten bouwen. Ik denk dat Sonja bang is dat ze haar centen kwijt raakt.’ Verder meldt de broer van de vermoorde Heineken-ontvoerder dat het lijkt alsof Sonja alleen maar bezig is met het geld, in plaats van de liquidatie van zijn broertje.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.