pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

Wrakingsverzoek inzake PGP-berichten strafzaak Amsterdammer ‘Noffel’ afgewezen

De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft het wrakingsverzoek van de verdediging in de zaak tegen Naoufal F. alias ‘Noffel’ afgewezen.

De advocaat van de 38-jarige verdachte Naoufal F. had de rechtbank woensdag gewraakt vanwege ‘vooringenomenheid’ en ‘bevooroordeeldheid’. Volgens Inez Weski is de rechtbank alleen geïnteresseerd in wat het OM naar voren brengt. De advocate zegt haar cliënt niet te kunnen verdedigen als het OM geen inzicht geeft in de manier waarop uit de miljoenen versleutelde PGP-berichten belastende informatie is verzameld. De rechtbank en wrakingskamer zijn het hier niet mee eens en de strafzaak wordt vandaag weer voortgezet.

Naoufal F. werd in april 2016 aangehouden in een luxe appartement in Dublin die gelinkt wordt aan de berichte Kinahan clan. Bij zijn aanhouding had F. een dure horloge van rond de 40.000 euro om zijn pols. In het appartement werden nog meer dure horloges aangetroffen, een geldbedrag in contanten en een kleine hoeveelheid softdrugs.

F. wordt vervolgd voor witwassen en paspoortfraude, maar wordt door justitie gezien als de man die opdracht gaf voor de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen. De uitvoerders zijn inmiddels al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.