De politie heeft twee broers die verdacht worden van betrokkenheid bij Mocro Maffia liquidaties aangehouden na aankomst op Schiphol.

Het gaat om de 39-jarige Mario R. en de 43-jarige Mao R. die afgelopen zondag in Suriname werden aangehouden door een arrestatieteam. De twee werden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten opgepakt. Eén van de broers had 30 kilo hasj bij zich en de ander had een vuurwapen in bezit.

De broers maken, volgens het Openbaar Ministerie (OM) vermoedelijk deel uit van een criminele organisatie die zich richt op drugshandel en liquidaties. Het onderzoek naar deze organisatie is bekend geworden onder de naam Marengo. Na de aanhouding heeft Suriname de broers als ongewenst vreemdeling het land uitgezet.

De twee hoofdverdachten van het Marengo liquidatie onderzoek, Ridouan T. en Said R., staan op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die leidt tot hun aanhouding zijn beloningen van 100.000 euro uitgeloofd. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.