Gucci schoenen. © crime-nieuws.nl

Brutale dieven maken honderden alleen maar rechterschoenen buit bij bizarre inbraak

Er is een onderzoek gaande naar een brutale diefstal waarbij ruim 220 rechterschoenen zijn gestolen.

Een opvallende diefstal heeft plaatsgevonden in de Peruaanse stad Huancayo. Drie brutale dieven hebben een schoenenwinkel leeggeroofd en zijn er vandoor gegaan met ruim 220 rechterschoenen. De waarde van de buit wordt geschat op meer dan 11.000 euro, zo meldt de lokale krant Perú21.

De dieven waren niet bepaald voorzichtig te werk gegaan. Ze werden namelijk gefilmd door de beveiligingscamera’s van de winkel en lieten her en der hun vingerafdrukken achter. Desondanks zijn ze nog niet opgepakt en wordt er druk naar ze gezocht.

De eigenaar van de winkel is zeer geschrokken van de inbraak. “Ik kan niet geloven dat iemand zoiets zou doen. Hoe kan iemand zo laag zijn om mijn winkel te beroven van zoveel schoenen?”, aldus de verontwaardigde winkeleigenaar.

Een woordvoerder van de lokale politie heeft laten weten dat er volop bewijsmateriaal is verzameld en dat er alles aan wordt gedaan om de daders op te sporen. “We hebben de camerabeelden geanalyseerd en we hebben vingerafdrukken gevonden. We zullen er alles aan doen om deze dieven te vinden en te berechten”, aldus de politiechef.

Wat er met alle linkerschoenen gaat gebeuren die zijn achtergelaten in de winkel, is nog onduidelijk. Ook is het nog maar de vraag of de dieven tevreden zullen zijn met hun buit, gezien lopen op alleen rechterschoenen nogal lastig zal zijn.