© Pexels

Man opgepakt en riskeert 7 jaar cel na per ongeluk af laten gaan granaat in appartement

In Oekraïne is een man aangehouden nadat hij per ongeluk een granaat liet afgaan in zijn appartement.

Een man in Kyiv riskeert zeven jaar gevangenisstraf nadat een granaat ontplofte in zijn appartement. Het incident vond plaats op zondag in een gebouw aan de Liskivska Street, volgens de Nationale Politie in Kyiv.

De politie kreeg een melding van de explosie en stuurde direct een team van officieren en onderzoekers naar de locatie. Bij aankomst bleek dat de ontploffing veroorzaakt was door een granaat die onzorgvuldig behandeld werd. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.

De man die de granaat illegaal in zijn appartement bewaarde, werd gearresteerd in overeenstemming met Artikel 208 van het Oekraïense Wetboek van Strafrecht. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar.

De Desnianskyi Politieafdeling is begonnen met een onderzoek naar het incident en heeft een strafzaak geopend onder Artikel 263 van het Wetboek van Strafrecht van Oekraïne. Dit artikel voorziet in straffen van drie tot zeven jaar gevangenisstraf voor illegale omgang met wapens en munitie.

Het incident is een herinnering aan het belang van veilige omgang met explosieve materialen en de gevaren van illegale wapenopslag. De politie roept mensen op om zich bewust te zijn van de risico’s en illegale activiteiten te vermijden om onnodige schade en leed te voorkomen.