Bulgaarse souteneurs opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 13 juli in Utrecht twee Bulgaarse souteneurs aangehouden op verdenking van mensenhandel. De twee verdachten van 26 en 28 jaar oud hebben vermoedelijk Bulgaarse vrouwen uitgebuit in de prostitutie aan het Zandpad in Utrecht.

Justitie vermoedt dat het duo ten minste drie vrouwen uit Bulgarije achter de ramen hebben gezet. De dames moesten vanaf dag 1 direct achter het raam het staan van één van de vele bootjes aan het Zandpad. Uit het onderzoek blijkt dat de dames het grootste deel van hun inkomsten af moesten staan aan de verdachten. Met het geld dat de dames verdienden bekostigden de souteneurs hun luxe levensstijl. Zo kochten ze onder meer een Porsche Cayenne en een Hummer die de dames volledig financierden.

De twee verdachten werden onder leiding van het Landelijk Parket aangehouden in de woning van één van hun slachtoffers. Waarschijnlijk waren ze daar op dat moment om hun zuur verdiende geld op te halen. De Marechaussee heeft onder meer deze woning en de woning van een ander slachtoffer doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op duizenden euro’s aan contanten, dure klokkies en administratie. Tevens vonden er doorzoekingen plaats op enkele boten aan het Zandpad.

Bron: OM