Criminelen op de vlucht met grote buit na ramkraak op Louis Vuitton in Amsterdam

In Amsterdam hebben criminelen een ramkraak gepleegd op een winkel van Louis Vuitton.

De daders sloegen afgelopen nacht rond 4.00 uur toe bij de winkel op de P.C. Hooftstraat. Na de melding kwam de politie met spoed ter plaatse en trof een grote ravage aan bij het pand. De daders zijn er vandoor gegaan met een groot bedrag aan luxe goederen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en in de omgeving gezocht naar verdachten.

Enkele kilometers verderop, op de Herculesstraat, troffen agenten een beschadigd voertuig aan, dat mogelijk is gebruikt bij de ramkraak. Bij het voertuig zijn een deel van de buitgemaakte luxe goederen aangetroffen. Kort na het aantreffen van de auto, kon de politie een 27-jarige verdachte op heterdaad aanhouden. Hierbij is door agenten een waarschuwingsschot gelost.

Het onderzoeksteam gaat uit van het scenario dat een Seat Ibiza bij de ramkraak is gebruikt. Deze Seat is vermoedelijk tussen woensdag 16 december 15.00 uur en donderdag 17 december 04.00 uur gestolen op de Kinkerstraat in Amsterdam West. Het onderzoek naar de ramkraak bij Louis Vuitton is in volle gang. Mensen die meer weten worden opgeroepen om zich te melden.