Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen Amsterdammer voor vuurwapens, cocaïne en kwart miljoen cash in stash

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist teen een Amsterdammer die gepakt werd met vuurwapens, cocaïne en een kwart miljoen euro cash in een verborgen ruimte.

De 39-jarige man werd op 30 juli aangehouden op de dag dat hij op vakantie zou gaan. Volgens justitie haalde de man wat vakantiegeld op uit de stashlocatie die hij beheerde. Vanuit een andere woning werden geldkoeriers met tassen vol euro’s op pad gestuurd. Twee koeriers met een paar ton aan euro’s konden worden onderschept, aldus een woordvoerder van het OM.

Uit onderzoek van de recherche kwam naar voren dat de verdachte verschillende woningen in Amsterdam beheerde. Vanaf zijn bankrekeningen werd de huur van een van de woningen betaald. De woningen werden gebruikt om drugs, contant geld en PGP-telefoons op te slaan. Op een geldtelmachine die is gevonden in een verborgen ruimte op een van de adressen is het DNA van de verdachte gevonden.

Volgens politie en justitie beschikte de Amsterdammer over onverklaarbaar veel contant geld en zou hij gelinkt zijn aan een criminele organisatie. De man heeft verder geen verklaringen willen afleggen bij de politie. Hij heeft zich vanaf het begin beroepen op zijn zwijgrecht.

Het witwassen van grote hoeveelheden crimineel geld in combinatie met de vuurwapens en cocaïne zijn volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket een bedreiging voor de samenleving. Tegen de verdachte is een gevangenisstraf van drie jaar geëist voor de drugs, wapens en cash. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.