Man neergeschoten door politie na schietpartij Vlaardingen is ‘geen verdachte meer’

De man die na een schietpartij in Vlaardingen werd neergeschoten door de politie en aangehouden, is geen verdachte meer.

Uit onderzoek blijkt dat er geen verdenking is tegen de man, aldus een woordvoerder van de politie.

Agenten troffen afgelopen woensdag een man met een schotwond aan in de Patrimoniumdwarsstraat. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Getuigen gaven een signalement aan de politie. In de directe omgeving van het plaats delict zagen agenten kort na de schietpartij een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De man sloeg op de vlucht toen de politie hem wilde aanhouden. Eerst werd een waarschuwingsschot gelost naar de man stopte niet. Daarop werd gericht geschoten. De verdachte raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek blijkt nu dat er geen verdenking is tegen de man.

De politie is nog op zoek naar de dader of daders van de schietpartij. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan de dodelijke schietpartij. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet. Het onderzoek is in volle gang.