Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel voor man uit Hoogvliet die obsessie had voor schoondochter en haar wilde verkrachten en doden

De rechtbank Rotterdam heeft een man die een obsessie had voor zijn schoondochter veroordeeld tot een gevangenisstraf voor poging tot verkrachting en voorbereiding van moord.

De 62-jarige man uit Hoogvliet wilde zijn schoondochter bedwelmen en misbruiken, om haar daarna om het leven te brengen. Hij verklaarde een obsessie te hebben ontwikkeld voor zijn schoondochter, maar zich realiseerde dat zij niet met hem naar bed zou willen gaan. Omdat hij niet wilde dat zij moest leven met een trauma na de verkrachting, moest zij daarna worden omgebracht, aldus zijn gedachtegang. Zijn plannen zijn uiteindelijk mislukt omdat de vrouw heftig weerstand bood en schreeuwde. Hierdoor werden de buren gealarmeerd.

Een psycholoog en een psychiater hebben geen stoornissen bij de man vast kunnen stellen. Daardoor kan er ook geen behandeladvies, zoals tbs, worden gegeven, meldt een woordvoerder. Ook wordt de kans op herhaling als laag ingeschat door de deskundigen. De rechtbank zal geen gedrag beïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opleggen. De rechtbank is van oordeel dat er na de detentie van de man geen sprake meer is van een dermate redelijke vrees dat hij wederom een ernstig misdrijf zal begaan of zich ernstig belastend jegens het slachtoffer zal gedragen. Wel moet de man een schadevergoeding betalen en zeven jaar de cel in.