© Crime-Nieuws.nl

Tientallen kilo’s cocaïne, hasj, wiet en meer gepakt bij internationale actie tegen drugsrunners

Bij een actie tegen drugsrunners en smokkelaars bij Hazeldonk, heeft de politie aanhoudingen verricht en partijen drugs in beslag genomen.

De actie was een samenwerking tussen de Nederlandse, Belgische en Franse opsporingsdiensten. Van 31 maart tot en met 3 april werden er controles uitgevoerd. Op de Nederlandse snelwegen troffen agenten verschillende soorten drugs aan, waaronder hasj, wiet (onder andere een partij van 8,6 kilo), MDMA, XTC, amfetamine en cocaïne. Ook agenten in het buitenland troffen verschillende partijen drugs aan.

In België werd bij een actie met een Nederlands voertuig 48 kilo cocaïne gepakt. Ook nam de Nederlandse politie duizenden euro’s in contanten en een vuurwapen in beslag. Naast de inbeslagnames vonden agenten een door Frankrijk gesignaleerd persoon, werd een boete opgelegd voor het rijden met valse kentekenplaten en hielden de agenten een gesignaleerde vermiste aan.

Op het spoor werkte de Dienst Infrastructuur onder andere samen met de Franse douane. Meerdere treinen en personen werden gecontroleerd, waarbij er voornamelijk softdrugs werd gevonden. Naast de drugsvondsten werd ook een zakkenroller op heterdaad aangehouden. Ook zagen Nederlandse agenten twee personen een tas wegnemen uit een auto bij het station Gare du Nord in Parijs. Na een achtervolging werden de twee verdachten aangehouden. De eigenaar van de tas, die tijdens de diefstal bij zijn auto stond, heeft zijn tas weer terug.