Het geld verpakt in plastic en verstopt in bigshoppers. © Politie

Celstraf geëist tegen man die gepakt werd met 12,5 miljoen euro cash in woning Eindhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man die in een woning in Eindhoven gepakt werd met 12,5 miljoen euro cash.

Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen werd een 35-jarige man aangehouden in een woning in Eindhoven. Onderzoek 26RoyalOak is op 30 april 2020 gestart naar aanleiding van informatie van het Team Criminele Inlichtingen. Tijdens de doorzoeking werd enorm veel geld aangetroffen in een verborgen ruimte. Het geld werd in stapels aangetroffen in de keuken in een ruimte achter een voorraadkast die door middel van electromagneten op zijn plaats gehouden werd. Het bleek na telling te gaan om 255 kilogram aan 20 en 50 euro biljetten met een waarde van meer dan 12,5 miljoen euro.

Naast al het geld werden ook nog twee vuurwapens, een PGP-telefoon en een geldtelmachine aangetroffen. De spullen en het geld zijn in beslag genomen. Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit op één locatie werd gevonden door de politie. Op diverse plekken werden post-it briefjes aangetroffen met daarop onder meer codes en informatie voor de boekhouding. Ook is in de Vsmart telefoon een notitie aangetroffen waarin een boekhouding werd bijgehouden van inkomend en verstrekt geld.

Volgens justitie is de man schuldig aan witwassen, drugs en wapenbezit. Tegen de verdachte is een gevangenisstraf van zes jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.

Het geld verpakt in plastic en verstopt in bigshoppers. © Politie