Celstraffen en boetes voor smokkel partijen hasj vanuit Marokko per helikopter

In Spanje zijn celstraffen opgelegd voor de smokkel van partijen hasj vanuit Marokko per helikopter.

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft terecht de straffen bevestigd tegen de drie verdachten die beschuldigd werden van het vervoeren van 200 kilogram hasj per helikopter van Tetouan in Marokko naar het schiereiland.

De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan een ernstige vorm van drugssmokkel. Ze hebben gebruik gemaakt van een helikopter om een grote hoeveelheid drugs over de grens te brengen. Dit is een zeer gevaarlijke vorm van smokkel, die een groot risico op ongevallen met zich meebrengt.

De verdachten zijn veroordeeld tot straffen variërend van één tot vijf jaar en negen maanden gevangenisstraf en boetes van 100.000 tot een miljoen euro. Deze straffen zijn passend en geboden, en zullen de verdachten afschrikken om soortgelijke misdrijven in de toekomst te plegen.

De vrijspraak van de piloot is begrijpelijk. De piloot is niet degene die de drugs heeft gesmokkeld. Hij heeft alleen de helikopter bestuurd. De piloot is wel verantwoordelijk voor het feit dat hij heeft meegewerkt aan een criminele activiteit. Hij is daarom veroordeeld tot een boete van 100.000 euro.