VIDEO: Grote partij blokken cocaïne in beslag bij inval opslagplaats (stash) drugsbende

VIDEO: Grote partij blokken cocaïne in beslag bij inval opslagplaats (stash) drugsbende

Beelden van de inbeslagname van een grote partij blokken cocaïne een stash van een drugsbende in Spanje.

De Guardia Civil heeft een omvangrijke partij van 805 kilogram cocaïne in beslag genomen die werd aangetroffen op een industrieterrein in Santa Fe, gelegen in de provincie Granada. De inbeslagname volgde op het waarnemen van verdachte activiteiten van personen en voertuigen in de buurt van een terrein nabij enkele industriële gebouwen.

De autoriteiten reageerden door grondig onderzoek te verrichten naar dit gebied in een poging de bewegingen te verklaren. Deze inspanningen leidden tot de ontdekking van een opmerkelijke vondst. Onder enkele metalen platen werden grote rugzakken met handvatten aangetroffen, die gevuld waren met cocaïnetabletten. De tabletten waren verpakt met bedrukking waarop het woord “succes” te lezen was. Tevens trof men in een nabijgelegen gebouw een aanzienlijke hoeveelheid tabletten aan, opnieuw met dezelfde kenmerkende verpakking, maar ditmaal verdeeld over sporttassen.

De gezamenlijke inspanningen van de Guardia Civil resulteerden uiteindelijk in de inbeslagname van een totaal van 805 kilogram cocaïne. Deze partij behoort tot een van de grootste hoeveelheden cocaïne die ooit in niet-kustgebieden is aangetroffen.

Het lopende onderzoek heeft geleid tot de arrestatie van één persoon, een 40-jarige man. Hij is overgedragen aan de rechtbank van instructie in Santa Fe. De voorzitter van de rechtbank heeft besloten tot zijn voorlopige hechtenis in afwachting van verdere ontwikkelingen in het onderzoek.