Verdachte drugshandel Utrecht gepakt na talrijke klachten omwonenden

De Utrechtse politie heeft een verdachte drugshandelaar gepakt na klachten van omwonenden.

Op dinsdag 29 augustus heeft de politie een 41-jarige man uit Delft gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Deze vermeende drugshandel zou zijn uitgevoerd vanuit een woning aan de Wittevrouwensingel in Utrecht, wat resulteerde in aanzienlijke hinder voor omwonenden.

Vanaf juni 2023 ontving de politie talrijke klachten over een woning aan de Wittevrouwensingel, waarvan werd beweerd dat deze overlast veroorzaakte door het gedrag van gebruikers en dealers in en rondom de woning. Na meerdere meldingen van overlast en vermoedelijke drugshandel in harddrugs, besloot de politie tot actie over te gaan.

Op de middag van dinsdag 29 augustus heeft de politie de betreffende woning doorzocht en daarbij de 41-jarige man aangehouden. Daarnaast werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Het wordt vermoed dat deze individu ook verantwoordelijk is voor het voorzien van vele overlastgevers in het stadscentrum van Utrecht van drugs. Deze arrestatie wordt beschouwd als een succesvolle stap in de aanpak van de situatie. Het politieonderzoek zal worden voortgezet om meer helderheid te verkrijgen in deze zaak.