Cocaïne bestemd voor Nederland in zakken bloed aangetroffen op luchthaven Colombia

Op een luchthaven in Colombia is een partij cocaïne verstopt in zakken bloed aangetroffen. De drugs waren bestemd voor Nederland.

De Antinarcoticadivisie van de Nationale Politie van Colombia heeft een unieke vondst gedaan op de luchthaven José María Córdova in Rionegro, Medellín (Antioquia). Bij een inspectie werd een zending cocaïne aangetroffen in bloedzakken, waarbij de drugs vermengd waren met het bloed en klaargemaakt waren voor luchttransport naar Europa.

Met behulp van getrainde drugshonden werd de drugs ontdekt, die bestemd was voor Amsterdam. In totaal werden 1,7 kilogram cocaïne in beslag genomen, volgens bronnen binnen het onderzoek, met als eindbestemming de hoofdstad van Nederland.

Deze vondst is opmerkelijk vanwege de ongebruikelijke vermomming van de drugs. De criminele organisaties proberen voortdurend nieuwe methoden te bedenken om drugs onopgemerkt te verzenden. Het gebruik van bloedzakken als verstopplaats toont aan dat de drugshandelaren steeds inventiever worden in hun pogingen om de autoriteiten te omzeilen.

De politie benadrukt dat de inbeslagname van de cocaïne een belangrijke klap is voor de drugshandel. Het voorkomen van deze zending betekent niet alleen een verlies voor de criminele organisatie, maar ook een vermindering van de drugs die op straat belanden en schade aanrichten in gemeenschappen wereldwijd.

Het onderzoek naar deze zaak is nog gaande. De autoriteiten proberen de verantwoordelijken voor deze smokkelpoging te identificeren en te arresteren. Het internationale samenwerkingsverband tussen de politieorganisaties van Colombia en Nederland zal waarschijnlijk een rol spelen bij het achterhalen van de volledige criminele netwerken die betrokken zijn bij deze drugshandel.

©️Policia de Colombia