Derde verdachte gepakt door politie in lopend onderzoek bankhelpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Rotterdam is donderdag 13 juli aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere oplichtingszaken.

In een lopend onderzoek naar bankhelpdeskfraude hield de politie eerder al twee verdachten aan. De eerste aanhouding (een 21-jarige man die ervan wordt verdacht een Blaricumse stel voor duizenden euro’s op te lichten), zorgde ervoor dat het balletje aan het rollen werd gebracht.

De politie ontdekte door digitaal onderzoek naar de gegevensdragers van deze man, dat hij samenwerkte met meerdere verdachten en aan meerdere zaken te koppelen was. Daardoor kon de politie eerder al een 20-jarige vrouw uit Schoonhoven opsporen en aanhouden.

Vandaag wordt daar deze derde verdachte, een 22-jarige man uit Rotterdam, aan toegevoegd. Het vermoeden bestaat dat deze derde verdachte aan zeker vier zaken te linken is. De 22-jarige man zou vermoedelijk gepind hebben met opgehaalde bankpassen.

De politie doet verder onderzoek en vermoedt dat de olievlek van verdachten en zaken zich nog verder kan uitbreiden. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.