Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt vier verdachten voor diefstal van 100 dure postduiven

De rechtbank Noord-Nederland heeft vier verdachten veroordeeld voor het medeplegen van diefstal van 100 postduiven in Steggerda. De verdachten zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 9, 10 en 12 maanden.

De diefstal vond plaats in de nacht van 16 op 17 november 2022. De verdachten braken in bij een duivenhok in Steggerda en stalen 100 postduiven. De duiven waren van grote waarde, omdat ze door de slachtoffers jarenlang met veel toewijding waren gefokt en verzorgd.

De verdachten zijn veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen, omdat ze de diefstal met voorbedachten rade hebben gepleegd. Ze hebben een plan bedacht om de duiven te stelen en ze hebben dit plan uitgevoerd. De verdachten hebben de slachtoffers ook veel schade toegebracht, omdat ze hun duiven hebben gestolen.

De rechtbank heeft de vordering van de slachtoffers volledig toegewezen. De slachtoffers hebben een schadevergoeding van € 80.000,00 gekregen voor de gestolen duiven. De verdachten moeten deze schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

De verdachten hebben in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank beroep aangetekend. De uitspraak van de rechtbank is nog niet onherroepelijk.