Meerdere verdachten gepakt na diefstal camper uit loods Zandvoort

De politie heeft na onderzoek meerdere verdachten gepakt voor de diefstal van een camper uit een loods.

Drie mannen zijn vrijdagavond gearresteerd in Middenmeer in verband met de diefstal van een camper uit Zandvoort. Het voertuig werd afgelopen dinsdag gestolen, maar na een grondig politieonderzoek werd het teruggevonden in een loods. De verdachten, allemaal tussen de 26 en 30 jaar oud en afkomstig uit West-Friesland, zijn aangehouden en zitten momenteel in beperking.

De politie Noord-Holland is al geruime tijd bezig met een onderzoek naar diefstallen van campers in de regio. In de afgelopen twee jaar, zowel in 2022 als in 2023, zijn er al meerdere verdachten opgepakt in verband met deze misdrijven.

De gestolen camper werd ontdekt dankzij het nauwkeurige speurwerk van de politie. Na de diefstal werd er intensief gezocht naar het voertuig, waarbij verschillende onderzoeksmethoden werden toegepast. Uiteindelijk leidde het onderzoek de autoriteiten naar een loods in Middenmeer, waar de gestolen camper werd aangetroffen.

Bij het betreden van de loods werden de drie verdachten zonder enige weerstand gearresteerd. Ze werden geboeid en overgebracht naar het politiebureau voor verdere ondervraging en verder onderzoek. Vanwege het lopende onderzoek zijn de verdachten onderworpen aan beperkingen, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

De politie is tevreden met de arrestaties en de vondst van de gestolen camper. Het onderzoek naar de diefstallen van campers in Noord-Holland blijft echter voortduren, aangezien dit niet de eerste keer is dat verdachten zijn opgepakt in verband met deze misdrijven. De autoriteiten zetten zich in om degenen die betrokken zijn bij dergelijke criminele activiteiten aan te pakken en ervoor te zorgen dat de eigenaars van gestolen campers hun eigendommen terugkrijgen.

De politie roept ook het publiek op om waakzaam te zijn en verdachte activiteiten te melden. Als iemand informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek naar diefstallen van campers, wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie.