UPDATE: Dierenhuiden gesmokkeld voor hesjes beruchte motorclubs in Nederland en België

De beruchte motorclubs in Nederland worden gelinkt aan de smokkel van verschillende dierenhuiden die gebruikt worden bij het maken van de bekende hesjes van de clubs. Dit heeft de politie recent ontdekt bij een onderzoek naar smokkel van beschermde diersoorten.

Een speciaal team van de politie volgde een spoor uit Indonesië waar in december vorig jaar een 53-jarige Nederlander werd aangehouden op verdenking van grootschalige smokkel. Hij leverde onder andere koraal, schedels, zaagtanden en ivoor aan een groothandel in Nederland. Er bleek echter ook een lijn te lopen naar een man in Eindhoven, die grote partijen huiden van slangen, varanen en leguanen uit Indonesië kreeg aangeleverd.

Bij een doorzoeking afgelopen week in het pand van de Eindhovenaar werden huiden gevonden en opiaten. Daaruit bleek dat de man alle beruchte motorclubs als klant had. Daarnaast leverde de 52-jarige verdachte ook aan motorclubs in België. De verdachte is even vastgezet maar na verhoor weer heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

‘Het is een enorme hoeveelheid huiden van allerlei dieren, die je onder andere terug vindt op of als hesje van de beruchte motorclubs. De verdachte had de logo’s van al die clubs keurig gesorteerd in verschillende laatjes liggen. Het is op zijn minst bijzonder te zien dat ze kennelijk allemaal gebruik maken van dezelfde leverancier.’ Aldus Peter Hartog van Team Milieu van de politie.

UPDATE: De politie had gemeld dat er logo’s van alle beruchte motorclubs uit Nederland zouden zijn aangetroffen. Volgens een email van de Hells Angels is dit zeer zeker niet het geval en zijn hun hesjes of logo’s niet aangetroffen bij de Eindhovenaar.