Foto ter illustratie. © Pexels

Dode bij schietpartij in ziekenhuis VS

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in de VS is een dode gevallen.

In de vroege ochtend van woensdag (lokale tijd) heeft er een fatale schietpartij plaatsgevonden in een ziekenhuis van de Virginia Commonwealth University, zo hebben de autoriteiten gemeld. Een man werd levenloos aangetroffen in een trappenhuis van het VCU Medical Center North Hospital na een vermoedelijk conflict met een andere man, die vervolgens door de politie werd gevonden en gearresteerd. De identiteit van zowel de verdachte als het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat er een ruzie ontstond tussen de twee mannen in het trappenhuis, waarbij één van hen het vuur opende op de ander, zo vertelden de autoriteiten aan het zusterstation van CBS, WTVR. Er waren geen andere betrokkenen bij de schietpartij en er zijn geen verdere gewonden gemeld.

De VCU Police ontving aanvankelijk een melding van schoten en een actieve dreiging in het ziekenhuis in Richmond, kort na middernacht. Enkele uren later, nadat de verdachte was gearresteerd, bevestigden de autoriteiten dat er geen bedreiging meer was voor het medisch centrum of de omliggende gemeenschap.

De VCU Police werkt samen met het Richmond Police Department om het incident te onderzoeken en de omstandigheden rondom de schietpartij te achterhalen.

“We zijn bezig met het opsporen en identificeren van mensen die getuige waren van dit incident en we bieden hen ondersteuning en begeleiding. Het is duidelijk een zeer traumatische gebeurtenis,” zei John Venuti, hoofd van de VCU Police, tijdens een gesprek met WTVR op woensdagochtend. Venuti verklaarde dat het politiedepartement zal samenwerken met het ziekenhuispersoneel om hen te informeren over wat er is gebeurd en om het niveau van de politierespons uit te leggen.

Rick Edwards, waarnemend hoofd van het Richmond Police Department, vertelde aan WTVR dat de aanklachten tegen de verdachte zullen worden bepaald door de rechtshandhaving en het kantoor van de officier van justitie.

“Ondanks dat we nog niet alle antwoorden hebben, is het belangrijk dat niet alleen het personeel en de patiënten hier, maar ook de bredere gemeenschap begrijpen dat de situatie geen actieve dreiging meer vormt voor de gemeenschap,” benadrukte Edwards. “Er is een verdachte in hechtenis genomen en in overleg met de officier van justitie van de staat zullen we bepalen welke aanklachten op dit moment passend zijn.”