Dode gevonden in onderzoek vermiste man, vrouw aangehouden en vastgezet

De politie heeft in een onderzoek naar een vermiste man een dode gevonden. Een vrouw is aangehouden en vastgezet.

Op dinsdag 23 mei heeft de politie een doorzoeking verricht in een woning aan het Colosseum in verband met het onderzoek naar een 57-jarige man die sinds september 2022 vermist is. Tijdens de doorzoeking trof het onderzoeksteam een overleden persoon aan. Hoewel nader onderzoek nog moet uitwijzen of het daadwerkelijk om de vermiste man gaat, gaat de politie hier op dit moment wel vanuit. De omstandigheden rondom het overlijden worden verder onderzocht.

Een 56-jarige vrouw is dinsdagochtend aangehouden in verband met betrokkenheid bij het overlijden van de man. Daarnaast wordt zij verdacht van het gebruik van zijn persoonsgegevens na zijn verdwijning. Op dit moment zit de vrouw in beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mag hebben met haar advocaat en niet met de buitenwereld.

Het onderzoek op de locatie van de doorzoeking zal naar verwachting nog enkele dagen in beslag nemen. Er worden nog sporen veiliggesteld in en rondom de woning. Een PD-Unit is ter plaatse geplaatst, waar diverse specialisten samenwerken om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Daarnaast wordt er een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd.

Er bestaan begrijpelijkerwijs veel vragen omtrent deze vermissingszaak, waarbij de man voor het laatst is gezien in september 2022. Bij vermissingen kan het voorkomen dat een persoon er bewust voor kiest om van de radar te verdwijnen. De politie beoordeelt na 48 uur of een vermissing als urgent of niet urgent wordt beschouwd. In dit geval heeft de politie getuigen gehoord en de melder gesproken. Na verloop van tijd is het scenario van een vrijwillige verdwijning steeds minder aannemelijk geworden. De afgelopen maanden is er verder onderzoek verricht, waaronder naar het gebruik van de persoonsgegevens van de man na zijn verdwijning. Op basis daarvan heeft het onderzoeksteam geconcludeerd dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen en niet vrijwillig is vertrokken. Dit heeft geleid tot de aanhouding en de doorzoeking van vandaag.

Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet en de politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek. Eventuele informatie kan cruciaal zijn om de omstandigheden rondom de vermissing en het overlijden van de man op te helderen.