Explosie bij pand in Rotterdam, politie zoekt mogelijke getuigen

De Rotterdamse politie onderzoekt een explosie bij een pand en zoekt getuigen.

Vanochtend rond 8:30 uur kreeg de politie een melding van schade als gevolg van een explosie bij een pand aan de Oostzeedijk. Eerder die ochtend, rond 5:30 uur, werd de politie al op de hoogte gesteld van een harde knal. Hoewel er destijds geen directe aanwijzingen werden gevonden, blijkt nu dat de schade die in de ochtend werd ontdekt waarschijnlijk het gevolg is van een explosie op dat tijdstip. De politie heeft sporen veiliggesteld en is een onderzoek gestart.

Bij aankomst bij het pand was het voor de eigenaar een schok om de aanzienlijke schade als gevolg van de explosie te ontdekken. De politie werd onmiddellijk gealarmeerd en er werd eerst een veiligheidsbeoordeling uitgevoerd. Toen bleek dat de situatie veilig was, kon verder onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de ontploffing. Sporen zijn zorgvuldig vastgelegd door de Forensische Opsporing (FO) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Daarnaast wordt er buurtonderzoek verricht om meer informatie te verzamelen.

De politie roept getuigen op die rond 5:30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Oostzeedijk. Ook moedigen zij mensen aan om contact op te nemen als zij bijvoorbeeld beschikken over een (deurbel)camera die mogelijk relevante beelden heeft vastgelegd. Alle informatie kan van waarde zijn voor het onderzoek.

Het onderzoek naar de explosie aan de Oostzeedijk is nog in volle gang. Het is van groot belang om de verantwoordelijken voor deze daad te achterhalen en eventuele motieven te achterhalen. De politie zet alle middelen in om dit te bewerkstelligen en roept de hulp van het publiek in om hierin te voorzien.

Indien u informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.