Dode bij schietpartij in woning Oosterwolde

In de nacht van zaterdag op zondag is bij een schietpartij in een woning in Oosterwolde een man om het leven gekomen. De politie heeft aanhoudingen verricht.

Bij de meldkamer kwam rond 00.00 uur een melding binnen dat in een woning aan de Stegingaweg zou zijn geschoten. Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen een 51-jarige zwaargewonde man aan. Een traumahelikopter werd opgeroepen en het slachtoffer werd gereanimeerd. Helaas mocht dat niet baten en is de man in zijn eigen woning overleden.

De politie startte direct een groot onderzoek en heeft sporen veiliggesteld in en rondom de woning. Twee mannen die aanwezig waren in de woning ten tijde van de schietpartij, zijn aangehouden en zitten vast. Het gaat om een 53-jarige inwoner van de gemeente Noordenveld en een 58-jarige inwoner van Oosterwolde.

Later die nacht zijn nog twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 41-jarige vrouw uit Oosterwolde en een man van 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij.