Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Doelman Kewin Komar van voetbalclub Puszcza Niepolomice mishandeld door hooligans

De Poolse doelman Kewin Komar van Puszcza Niepolomice is afgelopen weekend mishandeld door hooligans van Wisla Kraków. Komar werd eerst in elkaar geslagen bij een festival en later op de avond bedreigd met kapmessen bij zijn woning.

Komar speelde zaterdag met zijn club tegen LSK Lódz in het stadion van Cracovia in Krakau. Daarna zou de Pool zijn moeder en vriendin ophalen bij een festival 50 kilometer verderop, om vervolgens huiswaarts te keren. Bij aankomst op het festival gingen de hooligans van Wisla hem te lijf.

Komar werd onder meer geslagen en getrapt. Hij moest zich bij de spoedeisende hulp laten behandelen aan zijn verwondingen.

Toen Komar later op de avond bij zijn woning arriveerde, wachtten verschillende hooligans hem voor zijn huis op met kapmessen. De politie moest eraan te pas komen om de keeper veilig zijn huis te kunnen laten betreden.

De hooligans van Wisla waren woedend over de heldenrol die Komar in juni in een duel met hun club had. Mede dankzij twee assists van de doelman schakelde Puszcza Niepolomice Wisla uit, waardoor de club uit Krakau degradeerde.

De club van Komar veroordeelt de actie jegens zijn doelman. “Aangezien deze ongekende zaak een speler van onze club betreft, verzekeren wij u dat de club alle noodzakelijke juridische stappen heeft ondernomen. We analyseren het hele incident. De zaak wordt momenteel behandeld door de politie en de advocaten van de club.”

De politie heeft aangifte ontvangen van de mishandeling en bedreiging. Er is een onderzoek gestart.

De aanval op Komar is een nieuwe uiting van geweld in het Poolse voetbal. In de afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest waarbij spelers of fans zijn aangevallen door hooligans.