De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Doelwit dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt in hoger beroep: ‘Ik weet wat ik heb gezien’

Het doelwit van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, heeft in hoger beroep opnieuw verklaard de schutters te hebben gezien.

In december 2012 werd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt de Range Rover met daarin Benaouf A., Saïd El Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) door meerdere schutters onder vuur genomen. A. sloeg op de vlucht en wist te ontkomen door in het water te springen. De twee anderen hadden minder geluk en zijn op straat geliquideerd. Na de dubbele liquidatie zijn ook nog twee motoragenten onder vuur genomen.

Na enige tijd werden Adil ‘Kinker’ A. en Anouar ‘Popeye’ B. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wilde schietpartij. De verdachten zijn door de rechtbank veroordeeld tot levenslang. Beide mannen ontkennen iets te maken te hebben met de dubbele liquidatie. Volgens doelwit Benaouf A. heeft hij B. gezien en zou hij één van de schutters zijn geweest. De verdachte en andere personen zeggen dat A. liegt. Tijdens het hoger beroep heeft het doelwit dit ontkend en blijft volhouden Anouar B. die dag te hebben gezien.

Justitie heeft ondanks het feit dat er meerdere personen hebben verklaard dat Benaouf A. niet de waarheid spreekt, besloten desondanks opnieuw levenslang te eisen tegen de verdachten. Het hof verwacht op 20 maart uitspraak te kunnen doen.