Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Douane houdt twee uithalers aan op haventerrein in Rotterdam

In de vroege ochtend van zaterdag 19 augustus zijn twee mannen aangehouden door de Douane op een haventerrein in de Waalhaven.

De verdachten, een 20-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man afkomstig uit Macedonië, werden vervolgens overgedragen aan de politie voor nader onderzoek.

De aanhouding vond plaats op het haventerrein, waar de Douane actief was in het kader van hun reguliere controles. De twee mannen werden aangehouden als zogenaamde “uithalers”, individuen die betrokken zijn bij het illegaal weghalen van goederen uit het havengebied. Het is nog onduidelijk om welke specifieke goederen het in dit geval gaat.

De verdachten zijn overgedragen aan de politie, die het onderzoek verder zal voortzetten. Het is gebruikelijk dat in dergelijke situaties wordt onderzocht of er sprake is van betrokkenheid bij smokkel, diefstal of andere strafbare activiteiten. De identiteit van de verdachten en de omstandigheden rondom hun aanhouding worden nader onderzocht.

De Douane voert regelmatig controles uit op haventerreinen om illegale activiteiten te ontdekken en aan te pakken. Het tegengaan van smokkel, diefstal en andere vormen van criminaliteit in en rondom het havengebied heeft hierbij de hoogste prioriteit. Het is echter niet altijd duidelijk wat de exacte aard van de betrokken activiteiten is en hoe deze worden uitgevoerd.

De autoriteiten blijven alert en zullen nauw samenwerken om deze vormen van criminele activiteit te bestrijden en de veiligheid en integriteit van het haventerrein te waarborgen.