Schoten en aanrijding mogelijk gelinkt aan elkaar, politie Amsterdam zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een aanrijding en schoten die mogelijk gelinkt zijn.

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus 2023 vond er op de Bijlmerdreef in Amsterdam een aanrijding plaats tussen een automobilist en een voetganger die aan het rennen was. Opvallend genoeg verliet de voetganger de plaats van het ongeval en zijn identiteit is tot op heden onbekend. De politie onderzoekt ook de mogelijke link tussen dit incident en schoten die kort daarvoor in de omgeving gehoord waren.

Rond 00.45 uur die bewuste nacht meldde een automobilist zich bij de politie en gaf aan betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Bijlmerdreef. Volgens zijn verklaring kwam hij in botsing met een man die rennend de weg overstak. Opmerkelijk genoeg leek de voetganger na de aanrijding onmiddellijk te zijn verdwenen. Ondanks de inzet van agenten ter plaatse was er geen spoor van de aangereden persoon te vinden.

De situatie nam een interessante wending toen getuigen aangaven dat ze voorafgaand aan de aanrijding mogelijk schoten hadden gehoord in de buurt van de Bijlmerdreef. Naar aanleiding van deze meldingen startte de politie een onderzoek op de locatie van het ongeval en de omgeving. Het is echter nog niet vastgesteld of er daadwerkelijk schoten zijn gelost en of deze incidenten met elkaar verband houden.

De voetganger die bij de aanrijding betrokken was, blijft tot op heden anoniem. De politie maakt zich zorgen over zijn welzijn en gezondheid, gezien het feit dat hij na de aanrijding wegging en mogelijk medische hulp nodig heeft. Een rechercheteam is belast met het onderzoek naar de aanrijding en de mogelijk gerelateerde schoten. Ze roepen de voetganger op om zich te melden en vragen ook getuigen van het incident, mensen met informatie over de voetganger, en eventuele camerabeelden om contact op te nemen met de politie.

Het doel van dit onderzoek is om duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het incident en de mogelijke link met de eerder gemelde schoten.