Drie gevluchte criminelen gezocht na gewelddadige woningoverval en ernstige mishandeling

De politie zoekt drie gevluchte criminelen in verband met een gewelddadige woningoverval.

In de vroege ochtend van woensdag 23 op donderdag 24 augustus 2023 heeft een ernstige woningoverval plaatsgevonden aan het Roosmarijnhof in Duivendrecht. Tijdens de overval raakte één bewoner ernstig gewond. De politie heeft één verdachte kort na de overval kunnen aanhouden, maar is nog op zoek naar drie andere verdachten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en de recherche is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek.

Rond 04:05 uur meldde een oplettende buurtbewoner glasgerinkel in de straat. Op dat moment ontwaakte één van de bewoners doordat een raam werd vernield en hoorde het geluid van iemand die de trap op kwam. Een andere bewoner schrok ook wakker en zag een verdachte naast het bed staan. Deze overvaller viel de geschrokken bewoner aan en bracht hem meerdere klappen toe. Kort daarna sloegen de daders op de vlucht, waarvan één verdachte een vuurwapen bij zich had. Ze vluchtten op twee gestolen scooters.

De politie was snel ter plaatse en kon één minderjarige verdachte aanhouden na een achtervolging, waarbij het stroomstootwapen werd ingezet. De vluchtscooter werd in beslag genomen. Later werd ook een tweede gestolen scooter aangetroffen. Op straat werden goederen aangetroffen die afkomstig bleken te zijn uit de woning.

Het slachtoffer van de woningoverval is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn ernstig maar niet levensbedreigend. De Forensische Opsporing (FO) en de recherche zijn bezig met uitgebreid onderzoek naar deze ernstige zaak.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Van de drie verdachten die nog voortvluchtig zijn, is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1:

  • Man
  • Smal postuur
  • Zwarte helm

Verdachte 2:

  • Man
  • Strepen aan de zijkant van broek

Verdachte 3:

  • Man
  • Gewatteerde jas met fluoriserende stiksels op de schouders

De politie vraagt getuigen die mogelijk iets hebben gezien of informatie hebben over deze zaak om contact op te nemen.