Verdachten gepakt voor opzetten wiethok na melding verdachte situatie

De politie heeft na melding van een verdachte situatie verdachten gepakt voor het opzetten van een wiethok.

Op maandagavond ontdekte de politie een niet-operationele hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Jousterweg in Oudehaske. Bij het doorzoeken van het pand werden materialen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van een hennepkwekerij. Als reactie op verdachte situaties die gemeld waren bij het pand, begon de politie een onderzoek dat leidde tot de vermoedelijke aanwezigheid van de kwekerij.

Gisteren werden twee personen aangehouden in verband met deze zaak. Een 22-jarige man uit Spanbroek en een 25-jarige man uit Alkmaar werden gearresteerd op verdenking van het produceren van softdrugs. De politie doorzocht het genoemde bedrijfspand en ontdekte dat de hennepkwekerij niet actief was. Niettemin waren er materialen aanwezig die doorgaans worden gebruikt om een dergelijke kwekerij op te zetten, en er werden ook sporen van hennep aangetroffen.

Het onderzoek is nog gaande en de inbeslaggenomen materialen zullen nader worden onderzocht. De verdachten zullen worden ondervraagd over hun betrokkenheid, en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen kunnen volgen in dit verband.