Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Drie gewonden bij tweede schietpartij Zomercarnaval in Rotterdam

Bij een tweede schietpartij tijdens de Zomercarnaval in Rotterdam zijn drie personen gewond geraakt.

Vanavond heeft er opnieuw een schietincident plaatsgevonden vlak bij het stadhuis op de Coolsingel, bevestigt de politie. Bij dit voorval zijn drie mensen gewond geraakt. Op dit moment is niet bekend hoe ernstig hun verwondingen zijn. Opmerkelijk genoeg heeft de politie ook meerdere schoten gelost, maar de reden hiervoor is nog niet duidelijk.

De impact van dit incident is groot, vooral omdat het plaatsvond tijdens het Zomercarnaval in de stad. Vanwege veiligheidsoverwegingen heeft de organisatie van het Zomercarnaval besloten om het programma stil te leggen. Dit besluit werd genomen na eerder op de dag al een schietincident op de Coolsingel te hebben gehad. De situatie heeft tot bezorgdheid geleid en de politie is vastberaden om de verantwoordelijke schutter op te sporen.

De zoektocht naar de verdachte is in volle gang, en de politie roept het publiek op om medewerking te verlenen door informatie te delen die kan helpen bij het identificeren en arresteren van de dader. Dit is van groot belang voor de veiligheid en gemoedsrust van de gemeenschap, aangezien de Coolsingel doorgaans een levendig en drukbezocht gebied is.

De autoriteiten benadrukken dat ze dit incident zeer serieus nemen en dat het onderzoek met prioriteit wordt uitgevoerd. Ze doen er alles aan om de toedracht en motieven achter deze schietpartijen te achterhalen en ervoor te zorgen dat de verantwoordelijke(n) voor de gevolgen van hun daden worden gesteld.